Treća faza priprema: Indiansi ponovo na “Bronx fieldu”

“Indiansi” su ponovo na domaćem terenu. Teren kod OŠ “Jovan Popović”, na kojem inđijski američki fudbaleri odigravaju svoje takmičarske utakmice tokom sezone, mesto je gde će se u narednom periodu održavati treća faza priprema pred nastupajuću sezonu.

Posle nepuna dva i po meseca provedena u zatvorenom prostoru, u klupskoj teretani i sportskoj hali u Inđiji, igrači “Indiansa” konačno su dočekali da nakon više meseci osete tlo popularnog “Bronx fielda” – terana kod OŠ “Jovan Popović

Kako je ranije najavljeno, u ovoj fazi priprema će, pored i daljeg razvijanja kondicije, akcenat biti na tehničkim delovima igre i uvežbavanju akcija po pozicijama. Treninzi se održavaju tri puta nedeljno – četvrtkom od 19 časova, a subotom i nedeljom od 15 časova, dok je za preostale dane u nedelji i dalje rezervisana klupska teretana.

Uroš Ćuić, defanzivni linijaš “Indiansa”, istakao je da pripreme za sada teku dobro, u dobroj atmosferi, i što je najvažnije – nema povređenih.

– Slobodno mogu da kažem da je atmosfera u ekipi sjajna, skoro porodična. Ima dosta novih momaka koji su se priključili timu i jako lepo uklopili. Srećan sam što ima dosta onih koji će moći da igraju juniorsku ligu – rekao je Uroš i dodao da su svi zadovoljni novim trenerom jer je on vrlo važan faktor u ekipi i čovek koji je dosta falio prošle sezone u nekim momentima.

– Pored trenera, očekujemo uskoro i da nam se pridruže momci iz Amerike od kojih svako od nas može puno toga da nauči – ističe Uroš Ćuić.

Što se tiče predstojeće sezone, još uvek je sve usmereno na rad i uigravanje, ali mladi Uroš smatra da se u našoj grupi naziru već favoriti.

– Pored nas, mislim da su i Čačani u konkurenciji za prva dva mesta u grupi, ali treba igrati meč po meč i tako stići do plej-ofa. Nadam se da ćemo konačno ući u Super ligu koju toliko svi želimo. Mislim da nam je tamo mesto! Samo treba da damo svoj maksimum i potrebno nam je malo sportske sreće – kaže ovaj defanzivni linijaš.

Pripreme 2013 (2)

Klub američkog fudbala “Indians” je uvek otvoren za nove ljude, željne dokazivanja, uzbuđenja i druženja. Na sličan način je i Uroš Ćuić dospeo u redove tima te iz tog razloga poručuje svim zainteresovanim momcima da se pridruže ekipi.

– Želim da pozovem sve momke da dođu i oprobaju se u ovom sportu koji je zaista u velikom usponu u našoj zemlji. Pored druženja, putovanja, utakmica, steći će prijatelje za ceo život – zaključuje Ćuić.

Podsećamo da su “Indiansi” zvanično počeli sa pripremama 1. decembra 2012. Prva etapa odvijala se u klupskoj teretani, četiri puta nedeljno, a druga u sportskoj hali gde su treninzi bili usmereni na razvijanju i sticanju kondicije u kombinaciji sa tehničkim delovima igre.

“Indiansi” bi trebalo da odigraju i tri prijateljske utakmice u martu. Start sezone zakazan je za vikend 13 / 14. april, a protivnici u grupi Jug su “Pastuvi” iz Požarevca, “Angel warriors” iz Čačka, “Golden bears” iz Bora, “Forestlanders” iz Mladenovca i “Gorštaci” iz Zemuna.