Kadeti (U17): Indiansi kolo pre kraja odbranili šampionsku titulu

Trećom uzastopnom pobedom, ovog puta protiv Wild Boarsa iz Kragujevca, kadetska ekipa Meridian Indiansa obezbedila je naslov prvaka Srbije, odbranivši tako pehar osvojen prošle godine.

Indiansi su u četvrtom vikendu Kadetske lige Srbije savladali vršnjake iz Kragujevca tesnim rezultatom 14 : 12. Utakmica je odigrana po izuzetno lošim vremenskim uslovima, prekidana je zbog grmljavine i kiše, ali su i jedni i drugi dali sve od sebe i prikazali dobru igru u postojećim uslovima.

Miloš Katić postigao je oba tačdauna za Indianse. Poveli su gosti iz Kragujevca u prvoj četvrtini, ali je Katić iskoristio grešku Veprova i vratio fambl za izjednačenje u drugoj. Isti igrač je u trećoj deonici preokrenuo tok igre i doveo svoj tim u prednost, ali su Veprovi bili nadomak izjednačenja u poslednjoj četvrtini, međutim neuspešno pretvaranje ostavilo ih je na samo dva poena zaostatka i razrešilo kombinatoriku konačnog plasmana na tabeli.

Kretanje rezultata

1/4 – 0 : 6
0 : 6 – trčanje 3 yd, #88; TPC neuspešan
2/4 – 6 : 0
6 : 6 – vraćanje fambla 65 yd; TPC neuspešan
3/4 – 8 : 0
14 : 6 – trčanje 7 yd, Katić; TPC pasom Katića za Živanovića
4/4 – 0 : 6
14 : 12 – trčanje 35 yd, #88; TPC neuspešan

Poslednje kolo 8/9. jula

Vukovi su sezonu u Kadetskoj ligi okončali sa tri pobede i jednim porazom, što ih postavlja na 2. mesto na tabeli.

Preostala četiri tima će 8/9. jula odigrati svoje poslednje mečeve, posle kojih će biti poznat i konačan rang Kadetske lige Srbije 2017. Parovi su:

Wild Boars – Black Hornets
Panthers – Meridian Indians

Izvor: Saaf.rs