Indiansi protiv “Royal Crownsa” – zagrevanje pred Superligu

Seniori “Indiansa” odigrali su danas prvu pripremnu utakmicu pred premijernu superligašku sezonu. Na terenu kod OŠ “Jovan Popović” gost je bila ekipa “Royal Crowns” iz Kraljeva.

Posle višemesečnih priprema u zatvorenom, inđijski američki fudbaleri konačno su izašli na “svoj” teren, gde su odigrali prvu pripremnu utakmicu uoči predstojećeg takmičenja u Superligi. U iščekivanju dolaska pojačanja iz SAD-a, “Indiansi” su imali prvu proveru sa ekipom iz Kraljeva, “Royal Crowns”, prošlogodišnjim superligašem, koji se ove godine takmiči u Prvoj ligi Srbije.

Pripremnim i prijateljskim susretom dve ekipe počela je “Indians nedelja / Indians Week” u kojoj klub iz Inđije obeležava osam godina postojanja i kojim se najavljuje početak takmičenja u Superligi Srbije. Završnica “Indians nedelje” planirana je predstojećeg vikenda, 22 / 23. marta, kada će se održati i proslava godišnjice postojanja kluba. Ovaj događaj podržala je kompanija “Grundfos Srbija” iz Inđije.

Glavni trener Duško Vesin imao je na raspolaganju većinu igrača koji su već standardni u timu, ali i nekoliko novih, domaćih pojačanja, koja su među seniore pristigla iz mlađih pogona i iz drugih krajeva i klubova. Iako je meč obeležila još uvek “nesazrela” igra oba tima, u kojem je rezultat u potpunosti bio u drugom planu, vredi napomenuti da su momci iz Kraljeva ostvarili pobedu rezultatom 6:5.

Pogotke u timu iz Inđije postigli su Darko Klasan (field goal) i Goran Zec, vraćanjem izblokiranog šuta posle tačdauna Kraljevčana.

Indians-RC-2

Zanimljiv je podatak je ovo bila prva utakmica između ova dva tima u istoriji postojanja, ne računajući fleg mečeve.

KAF Indians prvu superligašku utakmicu igra u Kragujevcu protiv ekipe “Wild Boars” 5 / 6. aprila, a ljubitelji američkog fudbala u Inđiji moći će da bodre svoj tim već u narednom vikendu, kada će gostovati tim iz Novog Sada “GAT Dukes”.